Hoppa till sidans innehåll

Alla KBTK-are tog medalj i Riks Top 12!

28 NOV 2016 22:44
Riks Top 12 i Söderhamn blev en succé för Köpings BTKs spelare. Samtliga tog medalj!
  • Uppdaterad: 30 JAN 2017 21:57

Köpings BTK var representerade i HJ20 (Marcus Pettersson), HJ17 (Viktor Gullbo) och DJ17 (Tova Zarins). I DJ17 spelade även Stina Källberg, som ju representerar Köpings BTKs damlag Team Mälarenergi BTK. Efter det inledande poolspelet var Stina obesegrad och övriga hade kvoten 4-1. Efter omlottningen spelades en till match på lördagen och samtliga spelare vann sin match.

Söndagen fortsatte i fin stil. Stina vann alla sina matcher och motsvarade favoritskapet i DJ17. Tova Zarins vann de tre inledande matcherna, innan det var dags för två tuffa matcher som skulle avgöra om hon slutade på 2:a, 3:e eller 4:e plats. Först ut var Kornelia Jönsson, Eslövs AI, som ditills var obesegrad. Det blev en jämn match som gick till skiljeset. Där ryckte Tova ifrån till 8-0 och sedermera 10-4, men Kornelia kämpade sig fram till 10-9 innan Tova kunde punktera matchen till 11-9! I den sista matchen var förutsättningarna att Tova vid vinst skulle ta hem 2:aplatsen, och så blev det också. Även här seger i skiljeset mot Emelie Ekman, Umeå BTK, och silvret var säkrat.

Marcus Pettersson inledde också söndagen med tre segrar, innan det blev förlust mot slutsegraren Per Sandström, Skellefteå AIK BTF. Den sista matchen var sedan betydelselös för Marcus placering, bronset var redan säkrat, och därför kunde Marcus spara en ömmande axel i matchen mot Johan Barius, Eskilstuna BTK, som ändå fick anstränga sig för att vinna i skiljeset.

Viktor Gullbo vann de två första söndagsmatcherna, men fick sedan se sig besegrad av slutliga 2:an Oskar Danielsson, Ängby SK och slutsegraren Simon Söderlund, BTK Warta, innan han kunde avsluta med seger i sista matchen. Det räckte för att bärga bronset i HJ17!

Summeringen av helgens Riks Top 12 kan bara bli mer än godkänt betyg. Stina motsvarade sin toppseedning, Tova var seedad 4:a men tog silver, Viktor var seedad 4:a och tog brons, och Marcus som var 2:aseedad tog bronset.

Samtliga resultat finns på http://resultat.ondata.se/000355/

Riks Top 12 HJ17

Riks Top 12 HJ20

Skribent: Henrik Zarins
Epost: Adressen Gömd

Våra Sponsorer

Yara-weblogo

SparbankenVM-logo t web

Axelsson

GKN

Köping Kommun

Stiga

  

Postadress:
Köpings BTK - Bordtennis
Zarins, Passgatan 22
73152 Köping

Besöksadress:
Energihallen, Barnhemsgatan 57
73133 Köping

Kontakt:
Tel: 0703176536
E-post: This is a mailto link

Se all info