Hoppa till sidans innehåll

Mälarenergi Open INSTÄLLT

12 MAR 2020 16:52
Tyvärr måste vi meddela att Mälarenergi Open 2020 blir inställt. Detta naturligtvis på grund av Coronavirusets snabba spridning och de risker det medför.
  • Skapad: 12 MAR 2020 16:52

Mälarenergi Open INSTÄLLT!

Tyvärr ser vi oss tvungna att ta det mycket tråkiga beslutet att ställa in Mälarenergi Open 2020.

Vi har försökt att agera i enlighet med SBTFs rekommendation att följa de direktiv och uppmaningar Folkhälsomyndigheten meddelat hittills.

Vi har idag fått beskedet att det är upp till de enskilda arrangörerna att ta beslut om arrangemanget, men det finns även indikationer på att Folkhälsomyndigheten just nu jobbar med nya direktiv som kan komma att skärpa rekommendationerna också för sammankomster med färre än 500 personer och sammankomster där det är tätt med folk i mindre lokaler. Då utvecklingen just nu sker så fort vågar vi helt enkelt inte vänta, utan känner oss tvungna att ställa in tävlingen.

Bidragande till detta beslut är också att tre av sex planerade tävlingar runtom i Sverige denna helg redan meddelat att de ställt in sin tävling.

Vi vill helt enkelt inte ha på vårt samvete att vara den tävling som genomfördes och därmed kanske bidrog till spridningen av Coronaviruset. Att begränsa spridningen är allas vårt ansvar och detta blir vårt bidrag i kampen. Vi hoppas på förståelse för denna inställning.

Det är definitivt inget roligt eller enkelt beslut att ta (inte minst för att detta är vår klubbs enskilt viktigaste inkomstkälla) men vi gör alltså bedömningen att detta är ett nödvändigt beslut att ta utifrån utvecklingen i vår närhet, både inom Sverige och i närliggande länder.

Vi beklagar de besvär detta dystra beslut orsakat och hoppas att ni vill komma till Mälarenergi Open nästa år. Vi tittar redan på möjliga sätt att ge lite plåster på såren för de som drabbas och kan tänka sig att anmäla sig nästa år igen, då Sverige förhoppningsvis hunnit bli fritt från Coronasmitta.

Samtliga inbetalda anmälningsavgifter kommer självklart att återbetalas så snart vi hinner.

Hoppas att vi ses på Mälarenergi Open nästa år!

/Köpings BTK

Skribent: Henrik Zarins
E-post: Adressen Gömd

Våra Sponsorer

Yara-weblogo

SparbankenVM-logo t web

Axelsson

GKN

Köping Kommun

Stiga

  

Postadress:
Köpings BTK - Bordtennis
Zarins, Passgatan 22
73152 Köping

Besöksadress:
Energihallen, Barnhemsgatan 57
73133 Köping

Kontakt:
Tel: 0703176536
E-post: This is a mailto link

Se all info