Hoppa till sidans innehåll

USM-medaljer till Theo!

21 SEP 2020 14:31
Ungdoms-SM i Karlskrona blev en stor framgång för Köpings BTKs Theo Abrahamsson, som åkte hem med två medaljer!
  • Skapad: 21 SEP 2020 14:31

Köpings BTK hade två representanter på plats; Theo Abrahamsson och Julia Syrén. Ungdoms-SM skulle egentligen ha spelats i våras, men en viss pandemi satte käppar i hjulen och det dröjde alltså ända till halvvägs in i september innan det gick att genomföra tävlingen.

Theo tog sig tämligen komfortabelt ur det inledande poolspelet som pooletta och ställdes i första slutspelsomgången mot RIG-kompisen Daniel Grennäs, tidigare även serielagskompis i KBTK, men numera i Västers BTK. Matchen blev en jämn och svängig affär som kom att avgöras i skilje, där Theo var den starkare och vann med 11-4. Nästa match gick det lättare, då Tobias Myrzell från IK Juno slogs tillbaka i raka set. 4-1 mot Isak Sundin (Spårvägens BTK) ledde till semifinal mot Charlie Carlsson, Eskilstuna BTK, som vållat vissa bekymmer för Theo genom åren. Denna gång vann Theo med 4-2, men Charlie såg till att Theo fick ha full koncentration för att vinna.
I finalen ställdes han mot Martin Friis, Spårvägens BTK, som var numret för stort denna dag. Förlust 1-4, men ett fint SM-SILVER till Theo!

I dubbel spelade Theo tillsammans med Max Hedbom, Visby IF Gute BTK. Killarna spelade sig utan större problem fram till semifinal, där det tog stopp mot Martin Friis och Alper Beyhan Sali från Spårvägens BTK. Starkt jobbat ändå, eftersom ett SM-BRONS bärgades!

Julia Syrén vann en av sina matcher i poolspelet i F14, men det räckte inte för att gå vidare till slutspel. I F14-dubbeln kamperade hon ihop med Lana Al Haj Ali från IFA Eskilstuna, och tjejerna spelade stabilt i första matchen mot Clara Stensson och Julia Ronnebring från Lyckeby BTK. 3-0 där och i nästa match väntade finalseedade paret Josephina Fred (Mariedals IK) och Alice Nilsson (Vara SK). Julia och Lana spelade respektlöst och tog ledningen med 2-1 innan motståndarna kunde vrida sig ur greppet och ta de avslutande seten. Därmed var Julias USM-äventyr över för denna gång.

Här finns alla resultat från USM i Karlskrona 2020

Skribent: Henrik Zarins
E-post: Adressen Gömd

Våra Sponsorer

Yara-weblogo

SparbankenVM-logo t web

Axelsson

GKN

Köping Kommun

Stiga

  

Postadress:
Köpings BTK - Bordtennis
Zarins, Passgatan 22
73152 Köping

Besöksadress:
Energihallen, Barnhemsgatan 57
73133 Köping

Kontakt:
Tel: 0703176536
E-post: This is a mailto link

Se all info